Samen Academie

 

Wil je een opleiding volgen in zorg of welzijn? Samen is een erkend leerbedrijf (SBB) en heeft een eigen academie: de Samen Academie. We bieden verschillende opleidingsmogelijkheden aan voor toekomstige medewerkers. Ook zorgt de Samen Academie voor een uitdagende werk- en leeromgeving voor huidige medewerkers. Het uitgangspunt is om zoveel mogelijk te leren op de werkvloer en de leeractiviteiten toegankelijk te maken voor alle medewerkers van Samen.

 

Kom je bij ons stage lopen? Bekijk direct onze vacatures
 

Waarom werken en leren bij Samen?

  • Samen betaalt je opleiding
  • Je ontvangt een erkend diploma
  • Je krijgt baangarantie

Welke opleidingen zijn er?
 

We bieden verschillende opleidingsvormen aan. Ben je benieuwd? Klik dan op 1 van onderstaande blokken. 

Even kletsen over werken en leren?

Het starten van een nieuwe carrière is spannend. Dat snappen wij als geen ander. Vind je het fijn om een bakje koffie te drinken en te kletsen over wat werken en leren bij Samen precies inhoudt? Maak snel een afspraak; wij beantwoorden graag al je vragen!

Plan een afspraak

Onze collega's


                    Lees hier de verhalen over werken en leren van onze collega’s die jou voor gingen.

De zorg in mét levenservaring

Marieke Kapitein werkte ruim 30 jaar bij een bank, toen ze besloot het roer om te gooien. “Door vrijwilligerswerk te gaan doen bij één van de locaties van Samen, kwam ik erachter dat hier mijn passie ligt.”
 

 

Van journalist tot verzorgende IG

Ze had nooit verwacht dat ze in de ouderenzorg zou gaan werken. Mazkin Hasan vertelt hoe ze van haar vroegere baan als journalist de overstap heeft gemaakt naar de ouderenzorg.

 

 

De nieuwe droom van Ousmane

Vier jaar geleden kwam Ousmane Ba uit Senegal naar Nederland. Bij de Samen Academie volgt hij de opleiding tot Helpende Plus. “Ik leer veel van mijn collega’s én de bewoners.” Bijvoorbeeld wat een ‘sappie’ is.
 

 

Veel vrijheid en verdieping bij de Samen Academie

Jarenlang werkten Sandra (53) en Shannon (25) in de detailhandel. Inmiddels volgen beide klasgenoten de opleiding tot verzorgende IG. “De Samen Academie is er voor iedereen. Van jong tot oud. En voor zij-instromers zoals wij.”