Maak kennis met onze thuiszorgmedewerkers
Lees hier de verhalen van Ratha, Marloes, Tamara en Femke
 

Happy in de thuiszorg

Heel eerlijk? Een baan in de thuiszorg zag Ratha Yoganathan (29) eerst niet zitten. “Maar nu wil ik niet anders meer!”, aldus de verzorgende IG van thuiszorgteam ’t Zand-Callantsoog
 

 

Marloes denkt mee over haar eigen vak 

Vijf jaar geleden stapte verpleegkundige Marloes Jonkmans-Visser over van het ziekenhuis naar de thuiszorg. Dat bleek een goede beslissing. “Bij Samenvoel ik me als wijkverpleegkundige echt gezien en gehoord.”

 

Aan de slag zonder diploma? Dat kan! 

Op een dag zag Tamara Cornelisse-Volkerijk (26) dat Samen nieuwe zorghulpen zocht. “Dat is een leuk vak, waar je geen vooropleiding voor nodig hebt. Dat was voor mij een mooie kans”, aldus Tamara, die deze kans direct aangreep. 

 

“De thuiszorg is het voor mij!”

Werken in de thuiszorg? Voor verzorgende IG Femke Rood is het de ideale combinatie met haar jonge gezin. “Ik ben heel blij dat ik de stap gewaagd heb.”

 

Maak kennis met onze medewerkers Langdurige zorg

Lees hier de verhalen van René en Indy

 

Zorg voor mensen is het mooiste dat er is

In de zorg is plaats voor velen. Dat bewijst René van Tiggelen (57). Na veertig jaar  wilde hij nog een keer opnieuw beginnen, betekenisvol werk doen. ‘De zorg voor mensen is het mooiste dat er is.’
 

 

Ik heb mijn roeping gevonden

Als een onzeker meisje kwam Indy Deutekom in 2020 binnen bij woonzorglocatie De Bron. En nu, vier jaar later, is ze een zelfverzekerde verzorgende IG. “Ik heb bij Samen zoveel geleerd, ook als mens.”
 

 

Maak kennis met onze schoonmaak & hygiëne medewerkers

Lees hier het verhaal van Sandra

 

Stralend schoon met Sandra

Sommige mensen beginnen meteen te stralen als ze over hun werk praten. Sandra Slikker, medewerker Schoonmaak & Hygiëne, is zo iemand. "Dit werk is helemaal mijn ding."

 

Maak kennis met onze SamenFlex medewerkers
Lees hier de verhalen van Patricia en Peter

 

“Hé, daar is de dj!”

“Ik heb een zorghart, maar ook een hart voor de muziek”, aldus Patricia Deckers, die werkt als verzorgende IG en DJ/producer. “Dankzij SamenFlex kan ik die twee liefdes combineren.”
 

Peter, parttime pensionado in de zorg

Na zijn pensioen voelde Peter Hilbers zich rusteloos en nutteloos. “Daarom besloot ik mijn oude vak als verpleegkundige weer op te pakken.” Bij SamenFlex vond Peter het werk én de voldoening die hij zocht.

Maak kennis met onze leerlingen
Lees hier de verhalen van Mazkin, Marieke, Ousmane, Sandra en Shannon

 

Van journalist tot verzorgende IG

Ze had nooit verwacht dat ze in de ouderenzorg zou gaan werken. Mazkin Hasan vertelt hoe ze van haar vroegere baan als journalist de overstap heeft gemaakt naar de ouderenzorg.
 

 

De zorg in mét levenservaring

Marieke Kapitein werkte ruim 30 jaar bij een bank, toen ze besloot het roer om te gooien. “Door vrijwilligerswerk te gaan doen bij één van de locaties van Samen, kwam ik erachter dat hier mijn passie ligt.”

 

De nieuwe droom van Ousmane

Vier jaar geleden kwam Ousmane Ba uit Senegal naar Nederland. Bij de Samen Academie volgt hij de opleiding tot Helpende Plus. “Ik leer veel van mijn collega’s én de bewoners.” Bijvoorbeeld wat een ‘sappie’ is.

 

Veel vrijheid en verdieping bij de Samen Academie

Jarenlang werkten Sandra (53) en Shannon (25) in de detailhandel. Inmiddels volgen beide klasgenoten de opleiding tot verzorgende IG. “De Samen Academie is er voor iedereen. Van jong tot oud. En voor zij-instromers zoals wij.”

 

Maak kennis met onze vakantiemedewerkers
Lees hier de verhalen van Sjoerd, Sarah en Kim
 

Een vakantiebaan om te blijven!

Afgelopen mei kwamen Sarah (17) en Kim (18) als vakantiemedewerker werken bij Samen. En dat beviel zó goed dat ze hier – maanden later – nog altijd werken. “Een bijbaan in de zorg? We kunnen het iedereen aanraden!”, aldus de Samen Assistenten.

Voetballer in de huishouding

De 19-jarige Sjoerd Griffioen voetbalt bij FC Volendam. Daarnaast werkt hij drie ochtenden in de week bij Samen. “Als medewerker huishouding verdien ik meer dan mijn vrienden. En het is nog eens leuk ook! Vooral het contact met de bewoners.”

Maak kennis met met onze medewerkers revalidatie en behandeling
Lees hier het verhaal van Stefan

 

Van restaurant naar revalidatie

Zoek je als zorgprofessional een uitdagende en afwisselende werkplek? “Dan is werken in de revalidatie misschien iets voor jou”, tipt verzorgende IG Stefan Wabeke.