De zorg in mét levenservaring

Marieke Kapitein werkte ruim 30 jaar bij een bank, toen ze besloot het roer om te gooien. “Door vrijwilligerswerk te gaan doen bij één van de locaties van Samen, kwam ik erachter dat hier mijn passie ligt. In drie jaar tijd schoolde ik me bij Samen om en deed ik werkervaring op bij verschillende locaties."

 

 

“Op mijn 48e besloot ik leerling te worden bij Samen. Ik heb er geen moment spijt van gehad!”

Ik kan ervoor zorgen dat onze bewoners een fijne dag hebben. Ik voel elke dag waardering en kan er echt voor iemand zijn. Dat vond ik voorheen in mijn werk bij de bank niet.

Als oudere leerling beginnen in de ouderenzorg heeft zijn voor- en nadelen. Voordeel is dat ik soms net wat makkelijker met situaties om kan gaan vanuit mijn levenservaring. Het nadeel kan zijn dat er door je leeftijd al snel wat meer van je verwacht wordt. Ik moest mezelf regelmatig voorhouden dat ik leerling was en niet alles meteen hoefde te weten.

 

Zoek je net als Marieke een baan in de zorg, maar heb je nog niet de juiste opleiding of wil je je graag omscholen? Bij Samen leiden we je graag op. Klik hier voor meer informatie.