Maak kennis met onze SamenFlex medewerkers
Lees hier de verhalen van Patricia en Peter

 

“Hé, daar is de dj!”

“Ik heb een zorghart, maar ook een hart voor de muziek”, aldus Patricia Deckers, die werkt als verzorgende IG en DJ/producer. “Dankzij SamenFlex kan ik die twee liefdes combineren.”
 

Peter, parttime pensionado in de zorg

Na zijn pensioen voelde Peter Hilbers zich rusteloos en nutteloos. “Daarom besloot ik mijn oude vak als verpleegkundige weer op te pakken.” Bij SamenFlex vond Peter het werk én de voldoening die hij zocht.

Maak kennis met onze leerlingen
Lees hier de verhalen van Mazkin, Marieke, Ousmane, Sandra en Shannon

 

Van journalist tot verzorgende IG

Ze had nooit verwacht dat ze in de ouderenzorg zou gaan werken. Mazkin Hasan vertelt hoe ze van haar vroegere baan als journalist de overstap heeft gemaakt naar de ouderenzorg.
 

 

De zorg in mét levenservaring

Marieke Kapitein werkte ruim 30 jaar bij een bank, toen ze besloot het roer om te gooien. “Door vrijwilligerswerk te gaan doen bij één van de locaties van Samen, kwam ik erachter dat hier mijn passie ligt.”

 

De nieuwe droom van Ousmane

Vier jaar geleden kwam Ousmane Ba uit Senegal naar Nederland. Bij de Samen Academie volgt hij de opleiding tot Helpende Plus. “Ik leer veel van mijn collega’s én de bewoners.” Bijvoorbeeld wat een ‘sappie’ is.

 

Veel vrijheid en verdieping bij de Samen Academie

Jarenlang werkten Sandra (53) en Shannon (25) in de detailhandel. Inmiddels volgen beide klasgenoten de opleiding tot verzorgende IG. “De Samen Academie is er voor iedereen. Van jong tot oud. En voor zij-instromers zoals wij.”

 

Maak kennis met onze thuiszorgmedewerker
Lees hier het verhaal van Ratha
 

Happy in de thuiszorg

Heel eerlijk? Een baan in de thuiszorg zag Ratha Yoganathan (29) eerst niet zitten. “Maar nu wil ik niet anders meer!”, aldus de verzorgende IG van thuiszorgteam ’t Zand-Callantsoog
 

 

Maak kennis met onze vakantiekrachten
Lees hier de verhalen van Isa en Erwin
 

Zorg combineren met andere passie

Isa (25) uit ’t Veld werkt bij SamenFlex, het flexbureau van Woonzorggroep Samen. “Ik vind veel dingen leuk en door het werken bij SamenFlex kan ik zorg combineren met mijn andere passie: interieur styliste.”
 

Meer dan schoonmaken

Na het afronden van zijn middelbare school heeft Erwin (19) een tussenjaar ingelast. Hij wilde graag een zomerbaantje en solliciteerde begin 2022 als medewerker Schoonmaak & Hygiëne.
 

Maak kennis met onze extra zorghelden

Lees hier de verhalen van Lisanne, Sandra en Nelleke

Extra zorgheld Lisanne ontlast de zorg

De zorg heeft extra handen nodig. Iets wat al heel lang speelt en de komende jaren ook zo blijft, de roep om meer zorgmedewerkers wordt alleen maar groter. Nu is er binnen Samen iets voor bedacht: extra zorghelden. Lisanne Smit uit Den Oever is een van deze medewerkers die maar wat graag bij komt springen.
 

Van extra zorgheld naar verzorgende IG

Van de detailhandel naar de zorg: dat is de stap die Sandra Broekhuizen gemaakt heeft. Doordat haar oude werkgever in de detailhandel met pensioen ging, kwam ze zonder werk te zitten. Sandra ging op zoek naar een andere baan en onderzocht allerlei beroepen. Totdat de vacature Medewerker Zorg en Welzijn in Maria Mater voorbijkwam en het balletje ging rollen.

Nelleke verruilde de financiële wereld voor de zorg

Via een competentietest kwam Nelleke Sluiter erachter: de zorg kon misschien wel wat voor haar zijn. Nelleke werkte altijd in de financiële dienstverlening, maar liep tegen het feit aan dat steeds meer digitaal gaat. Er waren steeds minder mensen nodig en Nelleke besloot zelf om weg te gaan, op zoek naar een nieuwe uitdaging.