BBL-opleiding

WZG Samen heeft veel BBL-opleidingsplaatsen voor verzorgende IG-niveau 3.
De BBL-opleiding staat voor de Beroeps Begeleidende Leerweg. Dit houdt in dat je een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding bij WZG Samen hebt en daarnaast 1 dag in de week een studie volgt.
De Samen Academie is regelmatig op zoek naar nieuwe leerlingen die een opleiding willen volgen voor verzorgende IG.
 
In samenwerking met de ROC ’s bieden wij ook verkorte opleidingstrajecten in de zorg aan.
Ben je een zij instromer met een ander diploma op niveau 3 en 4? Dan is het mogelijk om de verzorgende IG-opleiding in 2 jaar i.p.v. 3 jaar af te ronden. Wil je meer informatie over de een BBL-opleidingsplaats, dan kun je contact opnemen met de praktijkconsulenten: Sonja Schoonhoven, Evelien Bakker, Rosan Slijkerman samenacademie@woonzorggroepsamen.nl
.
 
De Samen Academie is sinds februari 2019 gestart met een fieldlab verzorgende IG dementiezorg. Dit is een samenwerkingsverband met Warm Thuis en Reigershoeve. Dit is een tweejarige opleiding gericht om topzorg te leveren voor mensen met dementie. Het leren van het fieldlab gebeurd in de praktijk. Je leert door zelf op onderzoek te gaan en je eigen leervragen te formuleren. Voor meer informatie over het fieldlab leren, kun je contact opnemen met praktijkconsulenten Erna Kooijman en Ida Rijs, samenacademie@woonzorggroepsamen.nl.
 
Oriëntatiebaan
Heb je geen zorgprofiel, maar heb je wel interesse in de ouderenzorg, dan is het mogelijk om via een oriëntatiebaan bij ons stage te lopen op diverse afdelingen.

Je kan bij ons voor maximaal 3 maanden oriënteren in onze organisatie. Je ontvangt maximaal 1800 euro (bruto) bij een 36-urige oriëntatie dienstverband.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met onze praktijkconsulent Ida Rijs via samenacademie@woonzorggroepsamen.nl.